2015, prioriteit, tijd, voornemens en lijstjes

December 27, 2014     / / / / / / / / /

Het einde van 2014 nadert, of eigenlijk moet ik zeggen het begin van 2015. Traditioneel gezien de tijd om de balans op te maken en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Wat heb ik het afgelopen jaar bereikt, wat ging er goed, wat ging er slecht en wat kan er volgend jaar beter of wat voor (nieuwe) dingen wil ik in het nieuwe jaar gaan doen of hebben gedaan.

Zelf ben ik al een paar jaar geleden gestopt. Met het terugkijken, ik wil alleen nog maar kijken naar wat er voor me ligt. Als je terug kijkt komen toch vaak de verdrietige dingen als eerste weer terug. Tenminste dat heb ik vaak. Het is heus niet zo dat ik jaar in jaar uit alleen maar verdrietige of minder leuke dingen mee maak hoor, gelukkig niet zeg! Maar toch is dat vaak wel hetgeen wat als eerste naar voren komt. Daarom ben ik des te blijer met de leuke dingen die ik heb mogen meemaken 🙂

En dat brengt me bij het maken van lijstjes van voornemens voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar wordt door veel mensen gezien als een nieuwe start, er met vernieuwde energie weer tegen aan gaan en mooie dingen neerzetten en mooie resultaten behalen.
Zo was ik van de week ook al in gedachten bezig met het maken van een lijstje voornemens voor het nieuwe jaar. Soms merk ik bij mezelf hoe erg doelgericht ik ben/kan zijn. Als ik iets voor ogen heb om te bereiken of om juist niet te bereiken moet alles daar voor wijken. Het is (denk ik) een mooie eigenschap maar ik besefte me opeens ook de andere kant er van. Alleen maar op jezelf gericht zijn, alleen maar je eigen voornemens willen behalen. Alles en iedereen moet wijken voor jou. Hoeveel prioriteit geef jij aan je voornemens? Hoe belangrijk zijn ze voor jou?

Allemaal leuk en wel die voornemens maar slaan we er niet een beetje in door allemaal? Straks leven we allemaal op een eilandje met onze eigen voornemens omdat de ander daarvoor in de weg loopt/ligt/zit. Persoonlijk denk ik dat het stellen van doelen goed is, het geeft je iets in het leven om op te focussen, om voor te gaan. Voor iets of voor iemand. Sommige doelen kun je niet bereiken zonder hulp. Het is denk ik misschien nog wel belangrijker om te weten wannéér je ergens hulp bij nodig hebt, dit aan te geven en op zoek te gaan naar iets of iemand die je kan helpen je doel(en) te verwezenlijken, om je voornemens waar te maken.

Na dit te hebben gezegd wens ik jullie allemaal een gezond en voorspoedig 2015!

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.