Leren programmeren, hoe kun je dit ooit leuk (gaan) vinden..!

December 30, 2014     / / / /

Programmeren is iets wat je jezelf kunt leren. Je hoeft er (tegenwoordig) niet meer voor naar school te gaan om dit vak te leren. Online zijn er allerlei cursussen, tutorials etc. die je op weg helpen in de wereld van het programmeren, alle programmeertalen nog even buiten beschouwing gelaten. Maar hoe kun je je zelf nou zoiets (saais) aanleren? De hele dag naar regels code staren, je rot staren op de kleinste typefouten, het ‘opsporen’ van bugs. Hoe kun je dat nou willen leren!

Om jezelf te leren programmeren is er discipline en doorzettingsvermogen nodig. Daarnaast moet je je bewust zijn van het volgende feit: wanneer ik ergens tegen aan loop, schakel ik hulp in. Als je ergens vast loopt kun je je soms zo blind staren op het probleem terwijl wanneer je er even afstand van neemt of het probleem vanuit een andere hoek benadert de oplossing vaak zo simpel blijkt te zijn.

PHP als programmeertaal is erg laagdrempelig om te leren, alles wat je nodig hebt om het te leren is gratis beschikbaar. Het enige waar je geld aan moet besteden is de aanschaf van computer en er voor zorgen dat je een internetverbinding hebt.

Er zijn tal van tutorials te vinden om je te leren programmeren.
Tutorials van Tutsplus staan bekend als kwalitatief erg goed en leerzaam. Maar toch loop je hier gauw weer aan tegen de brei aan code wat als je niet heel technisch bent aangelegd al gauw als een barrière kan worden gezien. Zeker als je van jezelf niet echt het type bent dat veel leest. Is het dan echt zo dat je alléén maar regels code leest tijdens een tutorial? Uiteindelijk is dat in combinatie met de gegeven uitleg wel hetgeen waar het om draait. Met video-tutorials wordt het al een stuk interactiever, dat wil zeggen: luisteren naar… en meelezen met… Eigenlijk hetzelfde idee als wanneer je in de klas zit maar dan achter je eigen bureau.

Codebabes.com is een site met veelal beginners-tutorials. Alleen deze site biedt een leuk extraatje, de de tutorials worden namelijk gegeven door een aantrekkelijke jongedame. De vraag of je van deze tutorials wat leert laten we voor nu even buiten beschouwing maar vermoedelijk dat je als beginnend programmeur wel al deze tutorials maar wat graag wilt doorlopen.

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.