Muziek moet je niet luisteren, muziek moet je beleven..

October 21, 2012    

Met die insteek ben ik een tijdje geleden op zoek gegaan naar een koptelefoon voor tijdens m’n werk. Wat ik belangrijk daarin vind is:

  • geen omgevingsgeluid
  • over-ear model
  • goed uitgebalanceerd geluid
  • juiste prijs-kwaliteit verhouding
Na hier en daar om wat advies te hebben gevraagd viel m’n keus op de Pioneer HDJ 1500. Deze zag er goed uit en kreeg in recensies een hoop goede beoordelingen. Toen ik echter bij de winkel (Hobo HIFI) aankwam om het door mij gekozen model te testen bleek dat ze het merk Pioneer niet verkochten.

Gelukkig hadden ze ook andere modellen die ik kon proberen. Uiteindelijk heb ik 2 merken geprobeerd, DENON en (de erg populaire) Beats by dr. Dré. Hoewel de Beats by dr. Dré een erg goed geluid gaven verdwenen ze in het niet bij de koptelefoons van Denon. De Beats geven een goed geluid maar wanneer je je (in mijn geval) iPhone harder zet wordt het geluid al gauw erg blikkerig en gaat het warme uitgebalanceerde geluid verloren in het vermogen. De Denon had dat echter totaal niet! Een bijkomend voordeel was ook dat deze minder vermogen had waardoor deze dus ook minder hard kon wat weer ten goede komt van je oren en je hoorvermogen.

Jullie raden het al, ik heb gekozen voor de Denon. Tuurlijk is smaak en beleving persoonlijk maar mocht ik toch enig advies meegeven: koop geen Beats, de prijskwaliteitverhouding is echt scheef! Tuurlijk speelt design ook mee maar dat is (denk ik dan) niet het belangrijkste van de koptelefoon.

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.