Wirwar van Social Media, welke gebruik ik om mijn publiek te gebruiken?!

June 25, 2011     / / / / /

Het afgelopen jaar heb ik het al wel vaker voorbij zien komen. Social networks werden al ingezet als promotiemiddel en om communities op te bouwen. Zo kreeg je bijvoorbeeld vaak een berichtje op Hyves waarin je mee kunt doen aan een of andere actiecode. Frapant is dat je vervolgens naar een pagina op Facebook wordt doorgestuurd…
Ik vraag me af waarom ze je dan niet direct via Facebook benaderen. Tenslotte heeft iedereen tegenwoordig Hyves én Facebook! Waarom wordt je dan via social netwerk A gevraagd om een deel te nemen aan een actie op social netwerk B? De enige reden die ik erachter kan bedenken is dat er op deze manier een groter publiek wordt bereikt. Maar of het nou zo handig is voor de ontvanger…? Tenslotte moet deze er twee sociale netwerken op gaan nahouden.
Zelf denk ik dat de reden namelijk is dat je met Facebook geen groepsberichten kunt sturen (voor zover ik kan nagaan) en dit met Hyves wel. Vraag is dan waarom Facebook niet over deze functionaliteit beschikt… Tenslotte is het de ideale manier voor een merk om je publiek te bereiken, een soort van zeer precies gerichte nieuwsbrief. Hoe ideaal zou dat zijn! Wie weet is het nog iets nieuws dat binnenkort gaat komen op Facebook, tenslotte staat de ontwikkeling van Facebook nog niet stil.

  /  

0 COMMENTS

LEAVE A COMMENT
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.
You filled this out wrong.